+358 50 594 6288 info@nordicseal.fi

Radon-, asbesti- ja homesulku

Radonongelmien ratkaisu

NordicSealin RadonShield on turvallinen ja nopeasti ruiskulla levitettävä kaasutiivis radonsulkupinnoite radonhaittojen estämiseksi. RadonShield-pinnoitteella saadaan yhdellä tuotteella radon/asbesti/homesulku, saumaton vedeneristys ja korroosionesto.

Tuote on sertifioitu ja ympäristöystävällinen.

RadonShieldillä suojatuista kellaritiloista ei vuoda radonia sisätiloihin. Tiloihin ei tarvita rakenteellista eikä koneellista lisätuuletusta.

RadonShieldia käytetään myös asbestisulkuihin saneerauskohteissa ja homesulkuihin ongelmarakennuksissa.

Radonsuojatuotteemme

  • RadonShield on sertifioitu ruiskulevitettävä radonsulku alapohjiin ja kellareihin.

Mitä on Radon?

Radon on luonnossa esiintyvä, hajuton ja näkymätön radioaktiivinen kaasu, jota vapautuu maaperästämme. Radonia ei siis voi havaita aistinvaraisesti, vaan se on mahdollista todeta vain radonmittauksin. Radon syntyy maankuoressa uraanin ja toriumin hajoamistuotteena. Radonkaasu tunkeutuu asuintiloihin muodostaen huomattavan terveysriskin.

Suomen rakentamismääräyskokoelman (B3 / Pohjarakenteet) määräysten mukaan rakennuspaikan radonriskit on otettava huomioon suunnittelussa ja rakentamisessa. Useiden kuntien rakennusjärjestyksissä on vaatimus radonturvallisesta rakentamisesta koko kunnan alueella.

Suomen rakentamismääräyskokoelman (D2 / Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto) sekä Sosiaali- ja terveysministeriön päätöksen perusteella uudet rakennukset tulee suunnitella ja rakentaa siten, että sisäilman radonpitoisuus on alle 200 becquerelliä kuutiometrissä (Bq/m3).

Radonin pääsy sisätiloihin

Radon pääsee maaperästä rakennuksien sisätiloihin raoista ja halkeamista sekä mistä tahansa, jossa rakenne on perusmaan kanssa kosketuksissa:

  • Ryömintätilojen avoimesta perusmaasta.
  • Sokkelin halkeamista.
  • Putkipaalujen kautta.
  • Maanvaraisten laattojen ja halkeamien kautta.
  • Lattioiden ja seinien liitoskohdista.
  • Perustuksien ja lattioiden läpivienneistä.
  • Betonin ja laastin aukoista.

Lisätietoja Säteilyturvakeskuksen sivuilta.

RadonShield-pinnoitteella saadaan yhdellä tuotteella radon/asbesti/homesulku, saumaton vedeneristys ja korroosionesto.